ONZE DIENSTEN

DESKUNDIG ADVIES

Onze technici hebben een lange ervaring in verloren was-gietwerk en kunnen met zo min mogelijk kosten onze klanten helpen bij het ontwerpen van gietstukken naargelang het beoogd eindgebruik en wat technisch mogelijk is.

Een ruimere omtrek, meer spelingen, positieve (verhoogd) of negatieve (verdiept) markeringen op de juiste plaats, … dit zijn allemaal voorbeelden van elementen die de productiekost kunnen verlagen en die gewoonlijk geen invloed hebben op de functionele eigenschappen van het stuk.

CAD

PRECIMETAL beschikt over verschillende CAD-terminals (Unigraphics) die het ontwerpen van wasinjectiematrijzen volgens 3D-technieken mogelijk maken.

Dankzij ons CAD-systeem kunnen bestanden in allerlei formaten, zoals IGES, STL, STEP en PARASOLID, geïmporteerd worden.

SIMULATIE VAN GEREEDSCHAPSVULLING EN METAALSTOLLING

PRECIMETAL beschikt over een moderne software die simulaties van vullingen en metaalstollingen voor de meest complexe stukken kan maken.

Aan de hand van deze simulaties kan snel de beste methode voor de samenstelling van de wasboompjes bepaald worden zodat de toevoer en het vullen van het gereedschap, evenals de metaalstolling correct gebeuren en resulteren in een gezond stuk.

ADVIES BETREFFENDE HET METAAL

PRECIMETAL werkt op basis van de materiaalspecificaties van de klant maar kan ook, dankzij de aanwezigheid van metaalingenieurs, in functie van het stuk, de gebruikstoepassingen en het gietproces, expertise verlenen bij het kiezen van het materiaal en de geschikte warmtebehandeling.

SNELLE PROTOTYPES

Voor beperkte series van prototypes kunnen investeringen en kostbare tijd voor de vervaardiging van het gereedschap vermeden worden dankzij de rapid prototyping techniek.

Hierbij wordt het wasmodel door een RD-printer op basis van een digitale tekening gerealiseerd.

Deze techniek laat ook toe verschillende versies van eenzelfde onderdeel te maken. Men dient dus niet telkens het injectiegereedschap te financieren om de nodige afstellingen te verrichten alvorens grotere series op te starten.

CAPE EN JUST IN TIME

PRECIMETAL maakt gebruik van een uiterst geavanceerd productieplanningsyteem dat alle operaties beheert voor alle lopende orders en waarbij de levertijden geoptimaliseerd worden.

Dit systeem garandeert dat de OTD-indicator van de klant ten alle tijde aan zijn verwachtingen beantwoordt.

GEBRUIKSKLAAR AFGEWERKT STUK, BEHEER VAN DE UITBESTEDINGEN

De productiestroom van PRECIMETAL omvat de volledige afwerking van de stukken die ter plaatse of door het netwerk van partner-toeleveranciers zijn vervaardigd. Die laatste worden trouwens geëvalueerd aan de hand van strikte normen en beschikken over de nodige kwalificaties op basis van de normen uit onze certificeringen.

Bijgevolg zijn de onderdelen die de klant op de productieband ontvangt klaar om gemonteerd te worden.